Koppensnellen uitgelegd

Koppensnellen wordt uitgevoerd na het heien van betonpalen. Het gedeelte dat na het heien nog boven de oppervlakte uitsteekt, wordt zogenaamd gepeld. Dit betekent dat het beton van het resterende deel van de heipalen wordt afgenomen. De bewapening van het beton blijft echter intact. Deze is nodig om de betonnen heipalen op de juiste manier te kunnen bevestigen aan de fundering. Op deze manier vormt er zich een stevig en solide fundament voor een woning, bedrijfshal of ander gebouw. Koppensnellen is een specialistisch werk dat u liever overlaat aan een deskundige partij.

 koppensnellen

 Palen Kraken prefab betonpalen (koppensnellen)

Pit Beton heeft een specialist in hydraulisch palen kraken. De kraakblokken van de machine zijn zo geconstrueerd, dat ze slechts 2 cm ruimte tussen het kraakpunt en de grond nodig hebben.
In de praktijk hoeft er dus niet eerst gegraven te worden en kan de machine direct aan de gang. Hydraulisch kraken gaat snel en is niet afhankelijk van weersomstandigheden. Bovendien vangt het kraakblok het puin op en wordt het gelijktijdig afgevoerd.

De krakers kunnen palen kraken van 18cm tot 50cm doorsnede.

De Hydraulische kraakblokken van de machine kunnen aangepast worden aan de specificaties van de te snellen funderingspalen.
Dat maakt dat ze ook inzetbaar als er bijlegstaven of kopwapeningen in de palen verwerkt zitten. Pneumatische sloophamers hoeven daardoor bij dit soort werkzaamheden niet meer zo vaak ingezet te worden. Dat bespaart tijd en mankracht.

Het betonpuin dat vrijkomt na het koppensnellen, voeren wij direct voor u af. Dat gebeurt in door ons aangevoerde puincontainers. De werkplaats wordt dus schoon en puin vrij achtergelaten en is daarmee direct klaar voor de volgende fase van het bouwproject.