Historie


 

Pit Beton Heipalenfabriek is in 1965 opgericht en ontstaan uit het moederbedrijf Pit Beton Middelburg, fabrikant van glooiingsblokken en diverse betonwaren en leverancier van betonmortel. In de eerste vijf jaar van zijn bestaan werden gelijk de grootste orders geboekt: 2.000 palen t.b.v. DOW Chemical Terneuzen en 1.000 palen 550*550mm t.b.v. de Kerncentrale Borssele.

Historie 3Tot aan 1983 liep de productie, omzet en het rendement van gewapende betonnen heipalen geleidelijk op. In 1984 werd de heipalenfabriek verkocht aan de Hoop uit Terneuzen. Vanwege een inzakkende bouwmarkt werd concurrentie heviger, de productie daalde en er werd overgegaan tot de productie van prefab elementen.

Historie 1

In 1989 werd gestart met de productie van voorgespannen heipalen. Mede dankzij een sterke vraag en een lage kostprijs verliepen de productie en het rendement in een stijgende lijn. Vooral kwaliteitsverbetering middels het KOMO-productcertificaat (sinds begin jaren '90) heeft hier een belangrijke rol in gespeeld